3 februarie 2010

Viata in pagini de jurnal.

Se povesteste ca intr-un oras mare traia un copil ce nu ducea lipsa de nimic. Dar cu toate ca avea tot ce isi dorea si locuia intr-o casa mare...el isi gasea linistea la marginea orasului unde se afla o poiana scaldata in luminile soarelui.
Acolo se simtea in largul lui , printre animale si pasari , pe marginea apei sau intins pe iarba. Deasemenea , iubea sa faca poze la tot ce il inconjura. In jurnalul sau ii gaseai sentimentele , bucuriile , nemultumirile si pozele sale pline de magie. In fiecare zi mergea in acea poiana si scria in jurnal , inganat de sunetul apei si de cantecele pasarilor.
Statea acolo pana la lasarea serii si abia se indura sa plece.
La venirea toamnei , se auzeau zbateri usoare din inaltul cerului , produse de zborul grabit al pasarilor calatoare. In Tarile Calde aveau sa isi gaseasca o noua casa pe durata iernii. Acolo este tot timpul cald , iar pasarile nu vor duce lipsa hranei sau a adapostului.
Copilul mergea in poiana chiar si iarna , incantat fiind de zapada stralucitoare intinsa pe iarba rece si uda , dar ocrotita de plapuma alba cea grijulie. In ochiurile de apa , apa se transformase in gheata , iar pasii alunecosi ai copilului scartaiau in zapada. Poiana nu mai era la fel de vesela ca in timpul verii. O liniste ascutita invaluia intreaga natura. Dar copilului nu-i pasa , pentru ca oricat de trista ar fi fost , el era tot timpul incantat de natura mereu schimbatoare.
Frigul nu-l impiedica niciodata sa se duca acolo , iar miscarile lui pareau niste gesturi de robot , deoarece nu isi mai putea articula muschii asa cum trebuie , fiind prea infrigurat.
Zilele fiind mai scurte , el era nevoit sa plece mai devreme din poiana si sa se intoarca in orasul aglomerat si zgomotos care nu il incanta deloc.
In jurnal nu uita niciodata sa scrie cate putin din ce vede in fiecare zi , iar frigul si linistea iernii il inspirau. Pozele ii ieseau si mai frumoase decat cele facute in zilele de vara si le lipea constiincios in paginile albe ale jurnalului.
Viata sa era lipsita de griji si nefericiri , dar plina de bucurie , magie si imaginatie.


P.S.: Este o compunere personala, ce am facut-o pentru o testare la romana.
:)

2 comentarii:

 1. frumos...si mie imi place sa fac compuneri.
  :* te pup pitic

  RăspundețiȘtergere
 2. da,o stiu:)
  si este super!:X
  o ador!
  si pe tine Bubule!:X

  RăspundețiȘtergere